Allmänt om Botswana

Till Botswana kommer turister från hela världen för att uppleva den unika och fantastiska natur som finns här. Man kan besöka landet året runt men det finns, beroende på vad man är ute efter, bättre och sämre årstider. Botswana har ett klassiskt ökenklimat och det medför stora klimatskillnader. Det är också årstiderna som till stor del bestämmer hur de eftertraktade djuren rör sig. För en lyckad safari bör man alltid undersöka vilken tid på året som passar sällskapet bäst.

Det nationella språket i landet är “Setswana” och talas utav 90 % av befolkningen. Engelska är fortfarande det officiella språket i Botswana så det är väldigt bekvämt att resa dit som turist. Nästan alla tidningar och officiella skrifter är skrivna på engelska.

Botswana är generellt sätt ett säkert land att resa till. I jämförelse med närliggande länder har landet verkligen fått ett bra rykte. Turismen är en stor inkomstkälla för befolkningen och hela landet och därför ser man helst att det inte inträffar några brott mot besökare. Det betyder inte att det aldrig begås brott mot turister. På de populära turistdestinationerna är ficktjuvar tyvärr vanligt, men med sunt förnuft bör man klara sig undan tråkiga upplevelser. AIDS är väldigt utbrett och har länge varit ett stort problem i Botswana. Det är bra att lära sig mer om sjukdomen och dess spridning innan avfärd. Med rätt kunskap är AIDS inte en stor smittorisk. Malaria är dock ett problem, speciellt i norra delen av landet, så glöm inte dina malariatabletter.

Med svenskt medborgarskap krävs det inget visum för att komma in i Botswana. Det får man direkt på plats och brukar tillåtas 90 dagar i landet. Ibland kan antalet dagar skifta så för att slippa bötfällning är det smart att själv undersöka stämpeln i passet. Den närmaste svenska ambassaden finner du i Pretoria och får du problem är det lämpligast att kontakta personalen här. Kommer du direkt ifrån Sverige behövs ingen vaccinering för att komma in i landet, men det finns vissa risker som t.ex. fästingfeber och hepatit. För att vara på den säkra sidan är det alltid säkrast att rådslå med ett vaccinationscenter innan avfärd.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Botswanaresor