Shopping i Botswana

Det kommer säkert inte som en chock att Botswana inte är landet man bör åka till för en weekend full av shopping och liknande aktiviteter. Det är ett litet land där västvärldens konsumtionsvanor ännu inte fått speciellt starka rötter. Det betyder dock inte att det inte går att hitta riktiga fynd. Folket i Botswana har för vana att skapa otroligt vackra tyger av fantastiska färger och vackra mönster. Traditionell keramik och andra handgjorda konstverk är perfekta souvenirer att ta hem som minne från en oförglömlig resa.

Botswana är ett litet land som mestadels består av vildmark och naturreservat. På de platser som turister ofta besöker kan du hitta fina små butiker där det ofta säljs produkter som är handgjorda av lokalbefolkningen. Gaborone, landets huvudstad, är nog det enda stället i Botswana där det finns möjligheten att uppleva lite shoppingkänsla. Innanför väggarna som utgör Riverwalk köpcentrum, hittar du en mängd olika typer av butiker och god mat från hela världen. Gaborone main mall är det äldsta köpcentrat i Botswana och byggdes redan innan landet blev självständigt. Det är ett bra tillfälle att suga in lite historia om detta unga land.

Tillväxten i Botswana stiger radikalt för varje år och det byggs konstant nya köpcentrum och hotell runt om de mer befolkade områdena. Inom en snar framtid kan säkert Gaborone konkurrera med de stora shoppingparadisen.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Botswanaresor