Områden i Botswana

Botswana är fullt av vackra naturreservat och intressanta sevärdheter. Eftersom landet endast har 2.2 miljoner invånare är det otroligt mycket av landet som inte är bebott. Det har gjort att turister som vill uppleva allt Botswana har att erbjuda åker runt i hela landet. Det blir många heta timmar på vägarna, men när man väl är framme på sin destination kommer man inte bli besviken. Varje naturreservat har något eget och unikt. I Botswana lever en otrolig variation av exotiska växter och djur och landet är utan tvekan ett av Afri-kas mest bevarade länder.

Gaborone är Botswanas huvudstad och växer i rollen som landets metropol otroligt fort. Staden är belägen i den södra delen av landet. I ett land som många förknippar med för-bluffande vackra resor in i Afrikas vildmark är Gaborone troligtvis det enda stället som kan erbjuda en modern stadskänsla. Härifrån kan man ta sig vidare till Maun som fungerar som utgångspunkt för resor in i Okavango, Chobe National Park och Kalahari Game Re-serve.

Det är det enorma Okavango deltat som ger liv till nästan hela Botswana. Varje år besöker tusentals personer detta våta paradis fullt av exotiska växter och djur. Tillsammans med professionella guider kan man med båt eller kanot utforska de olika mystiska kanalerna. Har man tur får man se både flodhästar och krokodiler.

Direkt österut om Okavango finner vi Botswanas äldsta naturreservat Chobe National Park. Här lever Afrikas största population av elefanter tillsammans med bufflar, antiloper och en massa andra betesdjur. Det är många som åker hit för att studera parkens alla rov-djur. Lejon, leoparder och geparder frodas på reservatets slätter.

Den enormt stora fläcken som verkar ha tagit över mitten av landet är Kalahari Game Re-serve. Med sina 52 800 kvadratkilometer är det inte bara södra Afrikas största naturreser-vat, utan det näst största i världen. På parkens oändliga savanner lever tusentals djur till-sammans som de gjort sedan urminnes tider. Kalahari Game Reserve är definitivt en av de mest besökta parkerna i Botswana, men dess storlek garanterar dig en känsla av totalt orörd vildmark.

Detta är bara några få av landets sevärdheter och oavsett om du har gott om tid kommer det vara svårt att uppleva hela Botswana på en resa. Att planera och förbereda resan ökar dina chanser till en bättre och mer minnesvärd semester.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Botswanaresor