Språk i Botswana

Engelska är det officiella språket sedan kolonisationens tid. Det underlättar för alla som önskar resa till Botswana, främjar kommunikationen mellan lokalbor och turister och minskar risken för missförstånd. Tidningar och andra skrifter skrivs nästan alltid på engelska. Trots att engelskan officiellt är landets språk, så är det setswana som är det nationella språket. Det talas av 90 % av befolkningen och utanför städer och turistcenter kanske inte engelskan alltid går hem. Då kan några fraser på setswana vara ett bra sätt att komma i kontakt med lokalbefolkningen. Det är också kul att lära sig landets språk och ofta väldigt uppskattat.

Utöver engelska och setswana har landet över 20 andra språk som talas av mindre folkgrupper. Några av dessa språk används av ett fåtal stammar och håller på att dö ut på grund av globaliseringen. På vissa ställen kan man också stöta på Afrikaans. Ett språk som började talas i Sydafrika och har holländska influenser.

Har du turen att utbyta ett par oförstående ord med så kallade “Bushmen” i Kalahari öknen, kommer du kanske att få höra de otroligt intressanta klickljuden som är unika för dessa språk.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Botswanaresor