Resor till Botswana

Tusentals människor runt hela världen drömmer om att få besöka Botswana och dess unika natur. Oavsett hur man är som person, så är ordet safari något vi alla kan samlas omkring. Alla har någon gång drömt om att skåda Afrikas vilda djur utanför tv-rutan. Här är det kontinentens stora katter och andra djur som regerar. I den norra delen breder sig Okavango Deltat ut sig och ger liv åt tusentals djur och växter. Ett gigantiskt område som varje år fylls med vatten och är hem till krokodiler, flodhästar och mycket mer. En skön kontrast mot den torra Kalahari öknen som härskar över så stora delar av landet. I denna öken råder djungelns lag och genom att besöka denna får du en unik möjlighet att bevittna den brutala jakten mellan rovdjur och dess byten.

Det är inga svårigheter att flyga till Botswana. Många flygbolag konkurrerar med varandra vilket automatiskt pressar priserna. Det är nästan omöjligt att undvika mellanlandningar på din väg till Botswana och ett kort stopp i Pretoria är nästan givet. Även i Botswana går det att flyga. Air Botswana erbjuder flyg till de större turistdestinationerna. När man är på plats i Botswana finns det många olika sätt att resa omkring. Det mest populära sättet att uppleva landet är med egen bil. Att på egen hand köra på de ödsliga vägarna är otroligt spännande. Friheten av att slippa tänka på avgångar och att helt bestämma över sin egen dyrbara tid är kanske det allra bästa. Tillsammans med denna frihet kommer dock ett ansvar om sin egen säkerhet.

Att ta sig runt Botswana med buss går väldigt bra. Det finns gott om linjer mellan de större destinationerna och det är ett billigt alternativ i jämförelse med bil och andra resealternativ. Tidtabeller stämmer oftast inte och det kan bli väldigt trångt. Oanade fel och olyckor kan inträffa som drygar ut restiderna, så detta alternativ är mest passande till resenärer med gott om tid.

Oavsett hur du bestämmer dig för att upptäcka landet så kommer det bli en resa som etsar sig fast i minnet för resten av livet. Ingen annan plats i världen erbjuder en så stor variation beträffande växt- och djurliv. Det är en väl bevarad pärla och landets stolta befolkning tar väl hand om sitt naturarv.

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Botswanaresor