Visum & Vaccinering

Botswana är ett enkelt och smidigt land att resa till. För personer med svenskt medborgarskap behövs det inget visum innan avresa. Det ordnas först när man anländer till landet. Normalt brukar man få en stämpel med 90 dagar, men så är inte alltid fallet. Efter att ditt pass har blivit stämplat är det bäst att du själv undersöker hur många dagar du har blivit tilldelad. Är du intresserad av att stanna längre i Botswana eller har andra planer som t.ex. affärer, studier så gäller andra regler och tider. Det är då bäst att kontakta Botswanas ambassad i Stockholm i god tid före avfärd. Byråkrati är ofta en långdragen process och det blir aldrig bättre i tidsnöd.

Skulle det uppstå problem med ditt visum eller om du önskar mer information när du befinner dig i Botswana är det den svenska ambassaden i Pretoria, Sydafrika, som du ska vända dig till. I Botswana finns det ingen svensk ambassad, så det är denna som är lämpligast. Är du inte svensk medborgare är det viktigt att du ser efter vilka regler som gäller just för ditt land.

Är du svensk medborgare och flyger från Sverige krävs det ingen vaccinering för att komma in i landet. Detta betyder dock inte att vaccineringar av olika slag inte är att rekommendera. Hepatit A och B förekommer och det är klokt att skydda sig mot dessa sjukdomar. Ska du uppleva det vilda Botswana är risken stor att du kommer i kontakt med fästingar. Då rekommenderas en vaccinering mot fästingfeber. Malaria är mycket utbrett i landet och det är klokt att rådfråga ett vaccinationscentrum i Sverige innan du ger dig av.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Botswanaresor