Att göra i Botswana

Söderut gränsar Botswana med Sydafrika och österut med Zimbabwe. Namibia ligger väster om landet och gör Botswana till ett land utan någon kust. Det har endast 2.2 miljoner invånare. Väldigt stora delar av landet är obebott och mycket av det är avgränsande naturreservat. Merparten av alla turister som anländer i Botswana kommer för att uppleva landets fantastiska djurliv. Landet har verkligen arbetat hårt för att få världens blickar och bli ett av de mest attraktiva länderna i världen när det kommer till safari. Som ett försök att bevara den otroligt unika naturen har landet skapat ett rykte om sig att vara ett dyrare och mer exklusivare alternativ jämfört med grannländerna. Det har varit ett taktiskt val från Botswanas regering och med facit i hand kan man verkligen säga att det har fallit väl ut. Det har resulterat i färre besökare inom parkernas område samtidigt och det i sin tur ger en mer genuin upplevelse.

Stora delar av Botswana tillhör den torra Kalahariöknen och erbjuder en väldigt hård existens för dess invånare. Uppe i norr sprider sig Okavango Deltat som varje år svämmar över och dränker de norra delarna av landet med enorma mängder vatten och Chobe National Reserve som är hem till världens största population av elefanter. Tillsammans med världens näst största naturreservat Central Kalahari Game Reserve och många fler gör dessa unika platser Botswana till ett oförglömligt resmål. Lejon, leoparder och geparder är väldigt eftersökta djur och vandrar i samtliga parker. I många av landets floder lever stora flockar flodhästar och krokodiler. Även noshörningar finns det gott om i Botswana. De lever i flera av de stora naturreservaten och har till och med fått en fristad nära staden Serowe, i centrala Botswana.

Utöver Botswanas natur och djurliv kanske det inte finns speciellt mycket över till turister. Landet har verkligen prioriterat sitt naturarv som den stora turistattraktionen och besöker man Botswana av den anledningen kan man inte bli besviken. Landet har dock en spännande historia och det går att ta del av den på flera platser runt om i landet. Städer som Francistown och Serowe har intressanta museer och gamla monument från både före och efter kolonisationens dagar. Landet är dessutom väldigt ungt och dess politiska historia är fylld av kamp och orättvisor. Landet tar väldigt allvarligt på den och är överlag väldigt stolta landsmän.

Gaborone är det enda stället i Botswana där det är möjligt att känna på lite storstadspuls. Det är den snabbast växande staden i världen och här hittar man lyxiga hotell, överflödiga casinon och stora köpcentrum. Staden verkar arbeta hårt för att hinna ikapp resten av världen och det skulle inte vara förvånande om den snart är ett ledande metropol. Här finns ett vilt nattliv och är man ute efter dans och musik är det här rätt ställe.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Botswanaresor