Francistown

Botswana har under åren njutit av en hel del upptäcker av naturtillgångar. Längst österut ligger Francistown. Under den senare hälften av 1800-talet spred sig nyheten om stora mängder guld i regionen och staden blev en samlingspunkt för hungriga guldgrävare och entreprenörer. Numera har stadens utveckling avstannat och Francistown ligger i skuggan av Gaborone.

Många stannar i Francistown, på sin väg norrut mot Maun, endast för att fylla på med nödvändigheter som vatten, mat och bensin. Finns det tid över finns det gott om intressanta saker för en dag eller två. Staden har ett historiskt värde och är ett populärt besöksmål för turister som vill veta mer om kolonisationens dagar. Det finns också ett stort antal hotell och bra restauranger. Savanna serveras stadens bästa stekar och efter några dagar med middagar direkt från bilen kan det vara dags att unna sig något riktigt gott.

Stadens museum Supa Ngwao är absolut värt ett besök och ger dig en inblick i Botswanas historia och kultur. Stället är fullt av intressanta föremål som gammal konst i trä och annorlunda musikinstrument.

Tachila Nature Reserve ligger i ett område precis utanför Francistown. Det är ett lyckat försök att skapa en fristad för landets unika djurliv med uppgift att lära områdets befolkning om hur viktigt det är att bevara naturen. I parken är det möjligt att se leoparder, hyenor, impalor och mycket mer. Det introduceras ofta nya arter till området och allt som byggs ska bestå av naturvänligt material. Reservatet är verkligen ett gott bevis på Botswanas vilja att bevara och rädda sitt naturarv.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Botswanaresor