Klimat och väder i Botswana

Med den torra Kalahari öken som breder ut sig och täcker upp till 70 % av hela landet har Botswana ett väldigt hårt klimat. Under vinterdagar kan temperaturen stiga upp mot 25 grader för att senare, vid nattens intrång, abrupt sjunka till noll. Sommarmånaderna januari och februari tenderar att vara varmast och temperaturen brukar normalt vila tungt vid 25 – 30 grader. Det är dock inte ovanligt att temperaturmätaren visar upp fruktade 40 grader varmt. Även om regnperioden sträcker sig från november till april, är det under denna tid som Botswana också får merparten av sitt regn.

När det är bäst att resa till Botswana, beror helt på vad det är du vill få ut av resan. Är du en fanatisk fågelskådare bör du definitivt vara på plats under de frodiga sommarmånaderna(november-april). Då är naturen fylld av exotiska fåglar som migrerat långt därifrån. Torra vintermånader(maj-oktober) erbjuder väldigt goda safarimöjligheter. Speciellt om du är intresserad av att utforska Okavango Delta, som ofta är helt översvämmat under regnperioden. Mindre regn betyder mindre mygg som i sin tur betyder mindre oro för malaria. Nätterna under denna period kan bli väldigt kalla och det kan vara smart att packa med varma kläder.

I början av sommarmånaderna är det hög tid för antiloperna att föda. Att se nytt liv komma till världen är en fantastisk upplevelse, men det är också då rovdjurens magar kurrar till ovanligt mycket. Vilken tid du än reser till Botswana har du chans att se rovdjur, men det skadar inte att ha naturen på sin sida. Besöker man landet under regnsäsong får man vara beredd på att det ibland kan regna konstant under flera dagar. Det är inte ovanligt att vissa anläggningar stänger ner sin verksamhet under denna tid, så kontrollera alltid att allt stämmer innan du ger dig av.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Botswanaresor