Serowe & Khama Rhino Sanctuary

Serowe är beläget mitt emellan huvudstaden Gaborone och den före detta gruvstaden Francistown. Den prisade presidenten Sir Seratse Khama föddes och begravdes här. Han var älskad av landets befolkning och ledde landet till självständighet och oanad utveckling. I staden har en staty av Seratse placerats som ett minne av hans storhet. Stadens museum Khama III Memorial Museum berättar historien om familjen Khama och landets historia.

När The London Missionary Society anlände till regionen byggdes det en kyrka som fungerade som bas för västerlänningarna som kom till detta outforskade land. Kyrkan har rests på nytt med det originella materialet och är ett historiskt och ett populärt monument från en förgången tid.

Khama Rhino Sanctuary skapades som ett högst nödvändigt försök att stoppa det illegala tjuvskyttet av noshörningar. Arten har länge varit skrämmande nära utrotning och det är tack vare projekt som detta som noshörningen har levt vidare. Tillsammans med noshörningen lever en hel del andra djurarter i parken. I samband med projektet finns det gott om alternativ för att spendera ett par nätter. På plats finns personal som hjälper dig med alla dina frågor och det finns också ved och dryck att köpa. Det är också möjligt att boka en guide för en rundtur inne i parken. All inkomst går till vidareutveckling av projektet och till att rädda noshörningen från utrotning.

På gatorna i Serowe kan man hitta väldigt unika fynd. Många av urinvånarna är skickliga hantverkare och tillverkar och säljer inhemska produkter. En perfekt souvenir eller gåva till familjen hemma.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Botswanaresor