Resa i Botswana

Det finns ett antal olika sätt att ta sig runt i Botswana. Air Botswana flyger mellan de större städerna Gaborone och Maun. Ett väldigt smidigt och bekvämt alternativ för att färdas mellan två punkter, men man lär knappast lära känna landet och dess befolkning. Mellan Francistown,Gaborone och Lobatse går landets enda tågräls. Det är avgångar dagligen med både restaurangvagnar och sängplatser.

Att resa kommunalt i Botswana går bra. Även om tåg och flyg har väldigt limiterade destinationer så finns det gott om busslinjer som tillsammans bygger Botswanas resenätverk. Buss är utan tvekan det billigare alternativt, men var beredd på att det kan bli rejält trångt och lita inte på tidtabellen. Bussen avgår när chauffören anser att bussen är full. Har man gott om tid är detta är lågt pris att betala för ett ypperligt tillfälle att lära känna lokalbefolkningen och att verkligen upptäcka landets kultur.

Det absolut bästa sättet att upptäcka Botswana är med egen bil. Det är en frihet att inte behöva passa tider och bära runt på väskor fulla med vatten och mat.

Vägarna är långt ifrån frekvent underhållna och vill man verkligen upptäcka landets oförlåtliga men otroligt vackra natur tvingas man ut på väldigt riskfyllda och leriga äventyr. Att fastna i lerpölar och förbli stillastående i timmar är inte ovanligt. En stark och pålitlig fyrhjulsdriven jeep är att rekommendera och i många situationer är det direkt nödvändigt. Rådfråga alltid med lokalbefolkningen och en informationsbyrå om dina planer. Det är inte helt riskfritt att åka omkring i Afrikas vildaste områden!

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Botswanaresor